New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Elke vorm van kindermishandeling laat sporen na in de psychische ____________________ van het kind . De emotionele ____________________ zijn zeer divers maar kenmerken zich vooral door een ____________________ zelfbeeld , een gering gevoel van eigenwaarde en een verstoord vertrouwen in de ander .
De schade aan de ____________________ ontwikkeling tijdens de jonge kinderjaren kan op adolescente en volwassen leeftijd uitmonden in ( ernstige ) ____________________ zoals verslaving , delinquent gedrag ?
Psychische problemen kunnen zich o . a . uiten in de vorm van angst en contactstoornissen , psychosomatische klachten en ____________________ problemen ( depressie , dissociatie etc . . )
De ____________________ verwarring kan soms zo ondraaglijk worden dat men ____________________ kan hebben of effectief zelfmoord pleegt .

Kindermishandeling kan ook ____________________ veroorzaken . Het schaadt dan de emotionele ontwikkeling en de vooruitgang van de motoriek , de groei , de spraak , het taalgebruik en de intellectuele vermogens .

Door de impact van de mishandeling kan het kind moeite hebben om te functioneren in ____________________ tot leeftijdsgenoten of met andere volwassenen .
Enerzijds zijn er kinderen die thuis niet of nauwelijks de mogelijkheid krijgen om zich te uiten .
Wanneer ze dan elders zijn pogen ze datgene wat ze zelf hebben ondergaan op anderen toe te passen : ze vertonen ____________________ gedrag , of gaan ____________________ met anderen om . Dit maakt hen niet geliefd bij andere kinderen en volwassenen . Daardoor hebben ze het gevoel nog meer uit de boot te vallen . Ze gaan zichzelf als ____________________ beschouwen .