New Activity
Play Fill in the Blanks Game
L'estil de ____________________ defineix les bases del que serà el llenguatge operístic posterior : ____________________ a l'inici , la divisió entre ____________________ i recitatius , la caracterizació musical dels ____________________ o la ____________________ adequada a cada escena .

L'any ____________________ , Monteverdi rep l'encàrrec de fer una ____________________ amb el nou estil ____________________ ( melodia acompanyada ) . Naix així " La ____________________ d'Orfeo " la qual , tot hi haver - n'hi d'anteriors , es considera la ____________________ gran òpera de la història .

____________________ s'expandeix ràpidament per les petites corts ____________________ com : Roma , Nàpols i , sobretot , ____________________ . Ací , Monteverdi hi escriu les seues darreres obres , sorgeixen nous autors ( ____________________ i Cesti ) i s'inaugura el primer teatre ____________________ ( San ____________________ , el ____________________ ) .

Un altre ____________________ de l'època va ser la forma ____________________ típica del ____________________ : el ____________________ . Era ____________________ , cantat per petits grups ____________________ , en ____________________ , molt expressiu i acompanyat per instruments ( com el ____________________ ) . Monteverdi n'era un especialista i en va escriure huit ____________________ que van ser ____________________ directes de les primeres òperes .