New Activity
Play Fill in the Blanks Game
El ____________________ ( de Sax , del seu creador i phonos , so en grec ) , és un instrument de ____________________ de llengüeta simple i de tub ____________________ , considerat de vent fusta en la classificació tradicional dels instruments , i en el grup 422 . 212 de la classificació de Hornbostel - Sachs .
El saxòfon fou desenvolupat a partir de la dècada de 1840 per ____________________ Sax , un cèlebre fabricant d'instruments nascut a ____________________ , el 1814 . Sax va viure a París per tal d'explotar millor el seu invent , ciutat on va morir arruïnat , acusat de robar patents , el 1894 .
Al començament el ____________________ tenia 18 claus . La seva extensió cromàtica comprenia des del Si natural greu ( B ) al re natural agut ( D ) . Des d'aleshores ha evolucionat prou . Actualment els ____________________ tenen una extensió cromàtica que va des del Si bemoll greu ( B ? ) fins al Fa sostingut agut ( F# ) . Existeixen models recents que ja arriben al Sol agut ( G ) .
L'ús preferent del saxòfon és en ____________________ de música i sobretot en el món del ____________________ , on és quasi un instrument indispensable .
La major part de l'instrument sol estar feta de ____________________ , normalment de ____________________ , però també se n'ha fet de molts altres metalls . La llengüeta és de ____________________ Arundo donax . I l'embocadura és ____________________ . De totes maneres s'han fet moltes variants , posant el bec o tot l'instrument de goma o altres materials .