New Activity
Play Fill in the Blanks Game
De tijd van jagers en boeren is ingedeeld in ____________________ kenmerkende aspecten . In de tijd van jagers - verzamelaars leefden de rondtrekkende mensen als ____________________ . Maar met de ontwikkeling van landbouw ontstond een ____________________ leefwijze . Tenslotte gingen mensen samenleven in ____________________ . Dan spreken we van een landbouwstedelijke ____________________ .

Dankzij ____________________ weten we iets over de leefwijze van jagers - verzamelaars . Zij lieten ____________________ bronnen na , zoals ____________________ werktuigen . We kunnen daarnaast moderne jagers - verzamelaars bestuderen , zoals mensen in het gebied van de rivier de ____________________ , om meer te weten te komen over de prehistorische jagers - verzamelaars .

De eerste boeren leefden nog in de periode die we de ____________________ noemen , omdat ook zij alleen ongeschreven bronnen na hebben gelaten . We vinden wel veel nieuwe voorwerpen , zoals werktuigen voor de landbouw . De ____________________ is een goed voorbeeld . Ook materiaal om voorraden van graan of vloeistoffen te bewaren vinden we terug . Dit ____________________ werd vaak meegegeven als grafgift . In Drenthe bijvoorbeeld in een ____________________ .
We kunnen hieruit afleiden dat deze boeren geloofden in een leven na de dood , maar hoe hun religie verder in elkaar zat weten we niet .

Dat verandert wanneer er een ____________________ komt in gebieden waar ingewikkelde irrigatielandbouw moest worden georganiseerd . Om deze organisatie te kunnen uitvoeren vonden mensen het ____________________ uit . Vanaf die tijd , ongeveer ____________________ voor Christus , lieten mensen hun gedachten na . Bijvoorbeeld over hun religie . De eerste stedelijke samenlevingen kenden meer goden : ____________________ . Er zijn prachtige ____________________ verklaringen geschreven over het ontstaan van de wereld , de goden en de mensen .