New Activity
Play Crossword Puzzle
1
2 Arbust de la família de les betulàcies, de branques flexibles, fulles grosses, piloses i doblement dentades, flors unisexuals, les masculines en llargs aments pènduls, grocs, les femenines, poc nombroses, en glomèruls sèssils semblants a petits borrons, i fruit en núcula, mig embolcallat per un involucre herbaci, que es fa als boscos caducifolis de la muntanya mitjana o forma bosquines i és extensament cultivat per la fusta i, principalment, pel fruit, l’avellana (Corylus avellana).
3
4 Arbret caducifoli de la família de les ramnàcies, de branques en ziga-zaga, fulles ovades o oblongues, dentades i d’un verd lluent, flors petites groguenques, en glomèruls axil·lars, i fruit carnós, originari de l’Àsia central i cultivat pels seus fruits, els gínjols (Zizyphus jujuba).
5
6 Arbre de la família de les rosàcies, de fulles caduques i lanceolades, flors blanques o roses molt primerenques, fruit en drupa de carn eixuta, l’ametlló, i llavor comestible, l’ametlla, originari de l’Orient Mitjà i molt cultivat a la regió mediterrània (Prunus dulcis o Amygdalus communis).
7
8
9
10
11 rbre caducifoli de la família de les rosàcies, d’escorça bruna, fulles ovades o oblongues, dentades i piloses per sota, flors d’un blanc un xic verdós, sovint en grups de dues o tres, que apareixen junt amb les fulles, i fruit en drupa, originari del Caucas i cultivat pels seus fruits, les prunes (Prunus domestica).
12
13 Fruit comestible de la maduixera, format pel receptacle floral, esdevingut carnós i aromàtic, vermell, que suporta petits fruits negres. Maduixa de bosc.
14 rbre caducifoli de la família de les ebenàcies, de fulles ovades, flors groguenques i fruits en baia, els caquis, originari de l’Àsia oriental (Diospyros kaki).
15 Arbre caducifoli de la família de les juglandàcies, de fulles grosses imparipinnades, amb set a nou folíols obovats o el·líptics, flors unisexuals molt poc vistoses, les masculines en aments pènduls, i fruit en drupa de llavors comestibles, les nous, originari de l’Europa sud-oriental, sovint plantat per aprofitar-ne els fruits i la fusta i de vegades naturalitzat (Juglans regia).
16 Arbre perennifoli de la família de les rosàcies, de mida petita, de fulles oblongues o ovades, dentades, coriàcies i rugoses, d’un verd fosc a l’anvers, tomentoses i rogenques al revers, flors blanquinoses en panícula i fruits carnosos, les nespres, originari de l’Àsia oriental i cultivat als països càlids o temperats (Eriobotrya japonica).
17
18
19 Fruit del cocoter, drupa molt grossa de coberta coriàcia, mesocarpi fibrós i pinyol amb una sola llavor.
20
9
11
8
12
5
4
17
2
19
3
13
14
15
20
1
7
6
16
18
10