New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Geluiden zijn ____________________ die worden voortgebracht door een ____________________ ____________________ . We noemen dat voorwerp de ____________________ . Geluiden zijn ____________________ die maar waargenomen kunnen worden als er zich een ____________________ bevindt tussen ons oor en het trillend voorwerp . Meestal is die middenstof ____________________ .
De geluiden die we rondom ons horen , noemen we ____________________ . Aan elke ____________________ kunnen we een ____________________ of frequentie toekennen . De frequentie is het ____________________ ____________________ per ____________________ en wordt uitgedrukt in ____________________ . 1 Hertz is ____________________ ____________________ ____________________ ____________________ .
Aan elk geluid kunnen we een geluidssterkte of ____________________ toekennen . Geluidssterkte is op te vatten als de ____________________ ____________________ en komt overeen met de ____________________ van de ____________________ . We drukken geluidssterkte uit in ____________________ .
Een trillend voorwerp kan , via de middenstof , ____________________ ____________________ en daardoor een ander voorwerp aan het ____________________ brengen . We noemen dat ____________________ . Resoneren betekent ____________________ .