New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Füüsikaline suurus on füüsikalise objekti ____________________ omadus või olek , mida saab ____________________ tõlgendada suurusena ja mis võimaldab inimesel objekti ____________________ ning mõõtühiku abil arvuliselt ____________________ . Füüsikalised suurused on näiteks ____________________ suurus ( lihtsustatult : need väärtused on täielikult iseloomustatavad ____________________ arvu ja mõõtühiku abil , neil puudub ____________________ ) , vektoriaalne suurus ( lihtsustatult : nendel väärtustel on alati olemas kindel suund , arvu kohale kirjutatakse ____________________ ) või üldiselt tensorsuurus .
Suurust väljendatakse ____________________ ja mõõtühiku korrutisena . Kuigi mõõtmisel saadakse suuruste väärtusteks on alati ____________________ , vaadeldakse füüsikateooriates suurusi tavaliselt ____________________ .
Füüsikalisi suurusi ei ole looduses olemas , nad on teadlaste poolt ____________________ ja kokku ____________________ , et paremini mõista looduses toimuvaid ____________________ . Füüsikaliste suuruste sisu avatakse ____________________ . Füüsikaliste suuruste defineerimisel lepitakse kokku ka ____________________ ( nii sõna kui ka ____________________ ) , millise nähtuse ( või objekti ) iseloomustamiseks kasutatakse ning seost ümbritseva ____________________ .