New Activity
Play Matching Pairs

De volgende partijen kan men zien als Rechts (conservatief)

De kernvisie van GROEN

De kernvisie van de SPA

De kernvisie van de NVA is

De kernvisie van de PVDA

De volgende partijen kan men zien als Links (progressief)

De kernvisie van de CD&V is

De kernvisie van de OPEN VLD

De kernvisie van het Vlaams Belang

Deze partij wil een onafhankelijk Vlaanderen en wil een minimum aan allochtonen in het land toelaten. Bovendien willen ze meer veiligheid, willen ze het traditionele gezin beschermen en zien ze tot slot de Islam als een bedreiging.

Deze partij besteed veel aandacht aan het zorgdragen van onze aarde. Ze hebben altijd aandacht voor het milieu.

"de blauwen", deze partij wil dat elke mens instaat voor zijn eigen leven en dat de overheid zo min mogelijk moet tussenkomen. Bedrijven moeten wel gesteund worden aangezien ze werkgelegenheid creëren.

Nieuw Vlaamse Alliantie, deze partij wil Vlaanderen en Wallonië los van elkaar zien functioneren met eigen middelen. Ze willen dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid draagt.

Deze partij is uiterst links en vind dat het economisch systeem mensen uitbuit, zij willen een andere socialistische maatschappij.

CD&V / NVA / VLAAMS BELANG / OPEN VLD (m.b.t. links/rechts)

Socialistische Partij Anders, volgens deze partij is iedereen gelijk, iedereen moet dezelfde rechten en plichten hebben en dat alles moet betaalbaar zijn. Iedereen moet zijn steentje bijdragen, hoe meer steentjes hoe meer je moet bijdragen.

Christen Democratisch en Vlaams, een partij die belang hecht aan relatie tussen mensen en de zorg die de mensen voor elkaar moeten hebben.

SPA / GROEN / PVDA (m.b.t. links/rechts)