New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Wie is een moslim ?
Een moslim is iemand die gelooft dat ____________________ de enige ____________________ is en dat de ____________________ Mohammed de boodschappen van ____________________ aan de mensen heeft doorgegeven . Dit geloof heet de ____________________ . Er leven op de hele wereld meer dan een miljard moslims . De meesten wonen in het Midden - Oosten , Afrika en Azië .

Er zijn ____________________ hoofdzaken in de ____________________ . Deze hoofdzaken heten de ? ____________________ ____________________ van de islam' : de ____________________ ( spreuk die je uitspreekt bij het moslim worden ) , het ____________________ ( 5 keer per dag ) , het ____________________ ( niet eten of drinken en geen gemeenschap van zonsondergan tot zonsopgang ) , geld geven aan de ____________________ , oftewel ____________________ en de bedevaart naar ____________________ .

Het slacht - of offerfeest
Het offerfeest wordt gevierd aan het ____________________ van de bedevaart naar ____________________ . De Arabische naam voor het offerfeest is id - al - adha . Turken noemen het feest kurban bayrami en in het Indonesisch wordt het hari raja haji genoemd . Wereldwijd slachten moslims een ____________________ en verdelen het vlees onder de ____________________ en ____________________ .

Het ____________________
Met het ____________________ wordt het ____________________ van de vastenmaand ____________________ gevierd . Het feest heet in ons land suikerfeest omdat er veel gesnoept wordt . Naast zoetigheid worden er ook veel fruit en dadels gegeten . De Arabische naam voor deze feestdag is id - al - fitr , dat betekent feestmaal .