New Activity
Play Fill in the Blanks Game
____________________ is water dat door de grond is gezakt . ____________________ is water uit rivieren en meren . Hier zit vaak veel ____________________ in , zoals zwevend vuil en algen . Om de verontreinigingen uit oppervlaktewater te halen gebruiken de leidingwatermaatschappijen ____________________ .
Bij ____________________ laat je het mengsel staan tot dat de vaste stof naar de ____________________ is gezakt . Dit kan alleen als je te maken hebt met een ____________________ .
Een suspensie kan je uit elkaar halen voor te ____________________ . Hetgeen dat achterblijft in het filter is het ____________________ , hetgeen dat door het filter heen gaat is het ____________________ . In het practicumlokaal maken wij gebruik van ____________________ en niet van zandfilters of grindfilters .
Om een oplossing te ____________________ maken we gebruik van ____________________ . Zo kunnen ____________________ stoffen uit een oplossing gehaald worden . Deze opgeloste stoffen blijven als een ____________________ stof achter in het indampschaaltje .
Geur - , kleur - en smaakstoffen kunnen niet altijd via destillatie verwijderd worden , omdat deze stoffen een laag ____________________ hebben . Hier kunnen wij de stof ____________________ , ook wel actieve kool , voor gebruiken . De scheidingsmethode die hierbij hoort is ____________________ , niet te verwarren met absorberen . Bij adsorberen blijven de stoffen aan het ____________________ plakken en bij absorberen worden de stoffen echt ____________________ , zoals bij een spons .