New Activity
Play Fill in the Blanks Game
En la dècada del anys ____________________ el centre d'atenció passa dels EUA al Regne ____________________ i s'empra per primera vegada el terme ____________________ . No obstant això , als EUA se celebren els macrofestivals més grans de la història del rock , com el festival de ____________________ . Aquests grans festivals anaven lligats al moviment de joves més emblemàtic dels anys 60 : el moviment ____________________ , que tenia com a lema el ____________________ , la llibertat , la solidaritat , etc .
En aquest context , el ball representava per als joves el descobriment de la pròpia identitat . Proliferen molts balls , com el ____________________ , limbo , etc .
En aquesta dècada es consolida el fenomen dels fans , que ja havia començat amb ____________________ Presley .
Destaquen els següents estils i intèrprets musicals :
- Pop - Rock : The ____________________
- Rhythm and blues : The Rolling ____________________ , Cream ( amb Eric Clapton )
- Folk : Bob ____________________ , Joan Baez , Simon and ____________________ , Janis Joplin
- Rock psicodèlic : Jefferson Airplane , Jimi ____________________
- Rock : The Doors , The Who
A Espanya , els seixanta porten el moviment ____________________ - ____________________ ( imitació del moviment hippy americà ) . Els grups que més sonen són El Dúo ____________________ ( amb cançons com Quince años , Lolita . . . ) , Los Pekenikes , Los ____________________ , Los Brincos i el rocker Miguel ____________________ . En l'estil folk ( crítica social ) trobem grups com Canción del Pueblo i cantautors com Víctor Manuel , J . A . ____________________ , etc .
Els dos grups que marquen les directrius d'aquesta dècada són The Beatles i The Rolling Stones .
Els Beatles es caracteritzen per una gran riquesa melòdica : melodies de 8 o 12 ____________________ , senzilles i fàcils de recordar .
El pop - rock continua accentuant els temps ____________________ del compàs .
L'estructura de les cançons acostuma a ser AABA o ____________________ , és a dir , trobem un segon tema ( B ) que contrasta amb el primer .
La textura musical es caracteritza per l'ús de la ____________________ ____________________ .