New Activity
Play Quiz
1. 
De bomen zitten nog vol leven door het aanhoudende warme weer en dat leidt tot bezorgdheid bij de fruittelers. Op zich kunnen de hoge temperaturen niet zo veel kwaad, maar een forse temperatuurdaling houdt wel een risico in: de sapstroom in de bomen is nog niet tot rust gekomen en daardoor kunnen de bomen kapotvriezen als het plots toch koud zou worden.
A.
Natuur
B.
Kapitaal
C.
Arbeid
2. 
Eandis, dat 80 procent van de energie in Vlaanderen distribueert, is momenteel nog voor 100 procent in handen van de Vlaamse gemeenten. Het bedrijf heeft extra geld nodig en heeft dat gevonden bij het Chinese overheidsbedrijf State Grid. Dat betaalt 850 miljoen euro voor 14 procent van de aandelen in Eandis. Die verkoop moet op 3 oktober goedgekeurd worden door de huidige aandeelhouders, de Vlaamse steden en gemeenten.
A.
Kapitaal
B.
Arbeid
C.
Natuur
3. 
Zowat één op de drie werkgevers in Vlaanderen ondervindt moeilijkheden om vacatures ingevuld te krijgen. Dat blijkt uit een rondvraag van uitzendbureau Manpower. In Brussel en Wallonië raken de vacatures net vlotter ingevuld dan vorig jaar.
A.
Natuur
B.
Kapitaal
C.
Arbeid