New Activity
Play Fill in the Blanks Game
De P van plaats is het marketinginstrument ____________________ : zorgen dat de goederen op de juiste plaatsen te koop zijn . Aanbieders proberen hun distributiedoelstelling te bereiken met behulp van de vijf instrumenten van de ____________________ : kanaallengte , organisatievorm , distributie - intensiteit , selectie van winkels en trek - of duwdistributie .

Bij ____________________ distributie levert de fabrikant direct aan de eindgebruiker . In alle andere gevallen is er ____________________ distributie . Bij een kort kanaal wordt alleen de ____________________ ingeschakeld . Bij een ____________________ kanaal worden meerdere opeenvolgende handelsschakels ingeschakeld . In een klassieke keten zitten in elk geval groothandel en ____________________ .

De distributie - intensiteit geeft aan via hoeveel ____________________ een product wordt gedistribueerd . Een ____________________ heeft veel verkooppunten nodig ( intensieve distributie ) . Een shopping good moet verkrijgbaar zijn bij verkooppunten die goed passen bij de marketingmix van het product ( ____________________ distributie ) . Bij ____________________ distributie is het product ( specialty good ) bij weinig winkels te koop , namelijk bij één verkooppunt per wijk of gebied .

Bij selectie van verkooppunten let men op de ____________________ . Bij prijsdistributie ligt de nadruk op lage prijzen , bij ____________________ ligt de nadruk op andere marketinginstrumenten . Grotere winkels kunnen meerdere winkelformules tegelijk hanteren .

Met selling ____________________ probeert een fabrikant zijn producten bij de tussenhandel binnen te krijgen . Met selling ____________________ wil hij de verkoop stimuleren . Selling - in - en selling - out - activiteiten horen bij ____________________ : de fabrikant duwt de producten in en door het kanaal met behulp van marketing gericht op de handelspartners . Bij ____________________ is de marketing gericht op de eindafnemer , de consument . Als de consument naar het product vraagt , moet de handel het product wel opnemen .

De P van personeel is onmisbaar bij de marketing , omdat het personeel de andere P's moet uitvoeren . In de ____________________ kom je personeel tegen bij service . Goede dienstverlening rond het aanbod is beslissend voor de ____________________ van de klant . In de ____________________ kom je personeel tegen bij persoonlijke verkoop en pr . Vakkundigheid en ____________________ van het personeel is bij deze activiteiten vaak doorslaggevend .

Wil een organisatie echt klantgericht werken , dan moeten de medewerkers elke soort relatie als een klant beschouwen . Als je interne klanten ( collega's ) niet tevredenstelt , kan de organisatie externe klanten niet tevredenstellen . Ook een goede samenwerking met andere relaties draagt bij aan de tevredenheid van betalende klanten . Klantgericht werken begint met een ____________________ houding naar relaties om hun behoefte te laten weten . Je ____________________ goed en gaat in gesprek om hun ____________________ te ontdekken . Vervolgens probeer je de relatie tevreden te stellen .