New Activity
Play Fill in the Blanks Game
____________________ licht komt van de zon af . Wit licht bevat ____________________ kleuren . Een regenboog is eigenlijk dit witte licht uit elkaar gehaald . De ____________________ zorgen ervoor dat het licht gespleten wordt . Hierdoor zie je de kleuren van buiten naar binnen , rood , ____________________ , geel , ____________________ , blauw en ____________________ . Een band van kleuren noemen we het ____________________ . Het ____________________ die wij als mens kunnen zien bevat deze kleuren . Hierbuiten kunnen wij niet zijn , maar die zijn er wel .

Er zijn twee soorten lichtbronnen , de ____________________ en de ____________________ lichtbron . De eerste zijn lampen en dergelijke , terwijl we onder de tweede soort kaarsen en de zon zien . De kleur van een voorwerp is de kleur die dat voorwerp ____________________ . Alle andere kleuren neemt dit voorwerp op . Een plant weerkaatst groen licht . Een voorwerp dat alle kleuren licht opneemt is ____________________ en een voorwerp dat geen kleuren opneemt is ____________________ .

Deze kleuren kun je zien , doordat je in je netvlies ____________________ hebt zitten . Deze vangen de ____________________ op en sturen dit door naar de hersenen .