New Activity
Play Crossword Puzzle
1 Bu yaklaşımın temsilcisi John B. Watsondur. Bilincin iç gözlem yöntemi ile incelenmesini bilimsel bulmadığı için işlevselciliği ve yapısalcılığı psikolojik teknik olarak kabul etmez.
2 Yapısalcılık yaklaşımına yapılan eleştiriler sonucunda ortaya çıkmıştır. Bilincin ne işe yaradığını sorar. Öncüsü William Jamestir.
3 İnsanlara belirli konularda belirli sorular sorarak geniş kitlelerin görüşlerini alıp, bilgi elde etme yöntemidir.
4 duyum ve algıların incelenmesidir.Bu yaklaşıma göre psikoloji insan bilincini anlatır.Bu yaklaşımın yöntemi Wund'un geliştirdiği içe bakış yöntemidir.İçe bakış deneklerin bir olay karşısında kendi duyum ve algılarını açıklamasıdır.
5 Temsilcisi Sigmund Freud 'tur. Freud'a göre davranışın kaynağı bilinç altıdır
6 Öncüsü Adolf Meyerdir. Davranışı biyolojik nedenlerle açıklamaya çalışırlar.
7 Derin düşünme (sezgi) yolunu yöntem olarak kullanırlar. Bireyin doktorunun bireyin kendisi olabileceğine inanırlar. Temsilcileri Maslow, Sartre , Charlotte Buhler ve Magnerdir.
8 Temsilcisi Jean Piaget' ir. Biliş insanların içinde bulunduğu sosyal gerçeklik hakkında öğrenme bilme etkinliğidir.Piaget düşüncenin gelişimini incelemiştir.
9 Bilinci tasviri ve işleviyle bir bütün olarak inceler. Bütünün parçalarının birleşmesinden daha fazlası olduğunu söyler.
10 Sorulardan oluşan bir listenin , bilgi verecek kişiye okutulup bilgi alam tekniğidir.
10
5
2
4
3
9
8
7
1
6