New Activity
Play Fill in the Blanks Game
____________________ ? un bilincin çe ? itli katmanlar ? ndan bahsetti ? i kuram ? ? topografik ____________________ modeli ? olarak da adland ? r ? l ? yor . Topografinin sözcük olarak yer betimi anlam ? na geldi ? ini göz önünde bulunduracak olursak ____________________ ? ? ve ____________________ aras ? ndaki benze ? imi kurmak çok da zor olmuyor . Çünkü Freud bilinci bir ____________________ ? ? na benzeterek farkl ? bilinç a ? amalar ? n ? bu buzda ? ? n ? n suyun alt ? nda ve üstünde kalan k ? s ? mlar ? yla yerlerini su seviyesine göre betimleyerek ba ? da ? t ? r ? yor . Dolay ? s ? yla su seviyesini bilinç ____________________ ? i ? i olarak dü ? ünürsek bu e ? i ? in alt ? nda bilincin en büyük alan ? n ? olu ? turan bilinçalt ? n ? n yatt ? ? ? na inan ? yor . ____________________ ve ____________________ ? aras ? nda bulunan ____________________ bilinç a ? amas ? nda ise o anda fark ? nda olmad ? ? ? m ? z ancak her an bilince ta ? ? yabilece ? imiz an ? lar ? m ? z ve dünya bilgileri yer al ? yor .

Bilinç A ? amas ? ( Buzda ? ? n ? n su yüzeyinden görünen k ? sm ? ) : Bilincinde oldu ? umuz her türlü dü ? ünce ve alg ? lar bilinç a ? amas ? n ? olu ? turuyor . Bu dü ? ünce ve alg ? lar fark ? ndal ? k e ? i ? inin üzerinde kald ? klar ? ndan kendilerini aç ? kça belli ediyorlar .

Ön Bilinç A ? amas ? ( Buzda ? ? nda su seviyesinin hemen alt ? ) : O anda bilincinde olmasak da hemen bilince ta ? ? yabilece ? imiz an ? lar ve dünya bilgilerini kaps ? yor . Bu a ? ama bilinçle bilinçalt ? aras ? nda bir tür geçi ? a ? amas ? görevi üstleniyor .

Bilinçalt ? ( Buzda ? ? n ? n suyun alt ? ndaki geri kalan k ? sm ? ) : Bilinçalt ? nda fark ? nda olmad ? ? ? m ? z korkular kabul göremez cinsel arzular mant ? k d ? ? ? istekler vah ? et yönelimleri utanç verici deneyimler bencilce istekler ve ahlak d ? ? ? dürtüler bulunuyor . Buzda ? ? benzetmesinde buzda ? ? n ? n en büyük alan ? n ? olu ? turuyor . Freud insan ? n do ? as ? gere ? i ? iddet ve ____________________ ? e yönelik utanç verici dürtüler bar ? nd ? rd ? ? ? n ? iddia ederek bilinçalt ? m ? zda bu fikir ve dürtülerin ko ? u ? land ? ? ? n ? belirtiyor .