New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Als je werkt , ontvang je hiervoor een inkomen . Er zijn verschillende soorten arbeid en inkomsten . Je kan ____________________ arbeid verrichten . Dan ben je je eigen baas . Je kan er ook voor kiezen om voor iemand anders te werken , dan ben je een ____________________ .

Iemand met een vrij beroep , levert diensten aan de maatschappij . Hij / zij heeft meestal lang gestudeerd . Een voorbeeld hiervan is een ____________________ . Hij ontvangt een ____________________ voor zijn werk . Je kan ook een eigen fabriek bezitten , dan ben je een ____________________ . Net zoals bij een ____________________ ( iemand die goederen of diensten koopt en verkoopt ) of landbouwer , is de vergoeding voor deze personen de ____________________ . Je berekent dit door de formule : ____________________ - kosten .

Als werknemer zijn er 2 soorten . Mensen die hoofzakelijk hoofdarbeid verrichten , zijn ____________________ . Een voorbeeld hiervan is een secretaresse . Zij ontvangen een ____________________ of salaris en worden per ____________________ betaald . Personen die voornamelijk handenarbeid verrichten , zijn ____________________ . Een voorbeeld hiervan is een tuinman . Zij ontvangen een ____________________ en worden per ____________________ betaald .