New Activity
Play Fill in the Blanks Game
spaanse ____________________ bergbeklimmer bedwingt mount everest ____________________ ____________________ " twee keer in één week zonder zuurstof "

een ____________________ spaanse ____________________ bergbeklimmer beweert dat hij in maart ____________________ één week tweemaal de mount everest ____________________ ____________________ beklommen heeft , en dat zonder zuurstofflessen en klimtouwen . kilian jornet ____________________ ____________________ klaarde de klus naar eigen zeggen in amper 26 uur , en vijf dagen later nog eens in 17 uur .
een ____________________ record is dat niet : dat staat op naam van de italiaan ____________________ hans kammerlander ____________________ ____________________ , die de everest ____________________ in 1996 bedwong in 16 uur en 45 minuten . op ____________________ zijn blog schrijft jornet ____________________ dat hij tijdens zijn eerste beklimming af te rekenen kreeg met maagkrampen , waardoor hij zijn tempo moest milderen . vijf ____________________ dagen later stond er een sterke wind , die het moeilijk maakte om snel te klimmen . " 't helpt ____________________ ____________________ om te mediteren " , beweerde hij .

dodelijkste ____________________ seizoen op everest ____________________
dit ____________________ seizoen zijn al tien mensen overleden tijdens een poging om de berg te beklimmen . 2017 is ____________________ daarmee nu al een van de dodelijkste seizoenen op de hoogste berg ter wereld . onder ____________________ de slachtoffers is de bekende zwitserse ____________________ alpinist uli steck ____________________ ____________________ , die in 2013 nog het wereldnieuws haalde na een knokpartij met sherpa's op de berg .