New Activity
Play Fill in the Blanks Game
EL ____________________ :

La religió Judia és una de les més antigues de la terra . Fins a que no es va crear l ? estat ____________________ ? Isrrael no hi va haver un lloc exacte on aquesta fos religió oficial .

El símbol d'aquesta religió és una ____________________ de sis puntes ( així tenint dotze arestes ) , cada una de les ____________________ de l'estrella representa cada un dels ____________________ pobles ____________________ que van acampar al desert .
El seu déu és ____________________ . Segons els jueus Jahvé és el salvador de l ? univers .
Aquest déu es comunica amb els seus fidels a partir dels ____________________ , i de forma escrita amb la ____________________ hebrea .
Jahvé va establir una promesa amb el seu poble que es compara amb el matrimoni : L ? amor , la ____________________ i el perdó .

NORMES ÈTIQUES :

1 - Una persona es fa judia quan diu el Shema ( ____________________ més sagrada del judaisme ) en ____________________ i es submergeix a les aigües devant d ? almenys tres ____________________ .

2 - En totes les ocasions els jueus han de trobar ____________________ ? equilibri de les coses , és a dir : cada cosa al seu lloc .

3 - Els que no volen anar al ____________________ segueixen al peu de la lletra tots els ____________________ . L ? objectiu dels rituals es fer - se més ____________________ .

4 - Un verdader creient és húmil , tracta bé a la gent , és generós i estudia nit i dia el ____________________ ( els 5 llibres de Moisès ) .

7 - Si fas el mal rebrás el mateix mal que tu has fet . Si fas el bé rebrás el que has fet multiplicat per 100 .

TEMPLES I LLOCS SAGRATS :

1 - MUR DE LES ____________________ :
Són les restes dels murs del ____________________ de Salomó , a ____________________ . Allà es reuneixen els jueus tots els ____________________ per plorar la destrucció de Jerusalem .
Avui dia té 160m de llargada ; a partir del terra té 18m ____________________ , i 20m ____________________ .

2 - ESPLANADA DE LES MESQUITES :
És el lloc més sagrat al judaisme , està situat a Jerusalem .
Aquí se situa la història del ____________________ d'isaac .

3 - LES SINAGOGUES :
Una ____________________ és un lloc ____________________ , culte i oració per als jueus .
L'oració ____________________ la fan pel matí , la tarda i la nit són utilitzades per a ____________________ .