New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Funció de nutrició
La nutrició d ? un ésser viu consisteix en l ? obtenció de la ____________________ i de l ? energia que necessita per a viure . Segons l ? origen d ? aquesta matèria i d ? aquesta energia , distingim dos tipus de nutrició :
- Nutrició ____________________ : Els organismes que la tenen fabriquen el seu propi aliment , és a dir , són capaços de fabricar les seves pròpies substàncies ____________________ a partir de substàncies ____________________ que prenen del medi extern , com l'aigua , les sals minerals i el diòxid de carboni . Són éssers vius autòtrofs les ____________________ , les ____________________ i alguns bacteris .
- Nutrició ____________________ : Els organismes que la presenten necessiten substàncies ____________________ ja elaborades , així s'alimenten d'altres éssers vius o de les seves ____________________ . Són heteròtrofs els ____________________ , els ____________________ i molts de microorganismes .
Funció de relació
Aquesta funció permet que els éssers vius captin informació del medi , que denominam ____________________ , i responguin a ells per poder ____________________ .

Funció de reproducció
Els éssers vius són capaços d'originar nous éssers vius , és a dir , produeixen ____________________ . El procés s'anomena ____________________ . Hi ha dues classes de reproducció :
- Reproducció ____________________ : Participa un sol individu o ____________________ . A partir d'una part d'aquest es formen nous individus que seran ____________________ a ell .
- Reproducció ____________________ : Participen dos individus o progenitors de diferent ____________________ . Cada un aporta una cèl·lula sexual denominada ____________________ . Aquestes dues cèl·lules s'uneixen per donar lloc a un nou individu ____________________ amb característiques dels dos progenitors .