New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Els ____________________ van establir - se a un lloc anomenat l'Alcúdia , a uns 7 km del centre urbà . Allí és on es va esculpir la famosa ____________________ ____________________ . Després van arribar els romans , que posaren de nom a la ciutat ____________________ Iulia Augusta . Els ____________________ foren els que es van traslladar més prop del riu a l'actual centre urbà de la ciutat , i van establir una medina . Foren els àrabs qui van implantar el sistema actual de regadiu per optimitzar l'ús de l'aigua amb un sistema de séquies , embassaments i ____________________ . Ells van crear els ____________________ , envoltats de ____________________ per protegir els conreus .


Després de la reconquesta assolida pel rei ____________________ ____________________ , es va repoblar amb catalans i aragonesos . Un vigilant de la platja de Tamarit , ____________________ ____________________ fou el que va trobar un ____________________ que arribava per la mar . Aquesta arca portava dues coses , la ____________________ ____________________ ____________________ i la consueta . Ací va agafar el seu cavall i va galopar fins a Elx per informar de l'arribada , on va donar el ____________________ dient que a l'arca posava " Sóc per a Elx " .


La ____________________ , era un conjunt d'escrits on es indicava totes les instruccions per crear una obra teatral plena d'efectes d'artifici i càntics destinats a la Verge , la seua mort , assumpció i coronació al cel . És així com va nàixer el Patrimoni Immaterial de la Humanitat ; el ____________________ ____________________ . Dés del renaixement els il·licitans representem aquesta obra de la mateixa manera que es feia abans , i és per això que van rebre el títol de Patrimoni de la Humanitat el 2001 , i celebrem la nostra Festa començant a la nit de focs d'artifici la ____________________ ____________________ ____________________ .


D'altra banda , el microclima que tenim a Elx va fer que les palmeres fructificaren per tot arreu , i per tant és on vam rebre el també Patrimoni de la humanitat l'any 2000 . Al començament del segle XX , és quan gent de tot arreu ve a Elx per la seua important indústria de la ____________________ gràcies a la producció entre altres d'espardenyes , cabassets o cistelles , ja que teníem una artesania de l'espart reconeguda a tot el món . Amb aquesta artesania , és com va nàixer el trenat del ____________________ ____________________ , que donà pas al ____________________ ____________________ ____________________ , festa reconeguda com a festa d'interés internacional .