New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Donkergroene laag :
In deze laag staan de ____________________ producten . Vlees is geen plantaardig product en hoef je ook niet ____________________ te eten . Daarom staat het NIET in de donkergroene laag .
Lichtgroene laag :
In de laag staat het ____________________ vlees . ____________________ vlees is mager vlees , dit wil zeggen dat het weinig vetten bevat . Dit is niet slecht voor de gezondheid zolang je er niet te veel van eet . Het is ook minder slecht voor het milieu dan ____________________ vlees . Vers ____________________ vlees mag je maximum 2 tot 3 keer in de week eten .
Oranje laag :
In deze laag staat het ____________________ vlees . Te grote hoeveelheden ____________________ vlees kunnen ongezond zijn en hebben een slechte invloed op het milieu . Vers ____________________ vlees mag je maximum 1 tot 2 keer eten .
Rode restgroep :
In deze laag staat het ____________________ vlees . Dit kan zowel wit als rood vlees zijn . Bijvoorbeeld gerookt vlees of salami . Ze zijn minder gezond dan onbewerkt wit en rood vlees en ze zijn niet goed voor de gezondheid . Hierdoor staan ze niet in de voedingsdriehoek maar in de rode restgroep . Bewerkt vlees eten we best zo weinig mogelij k