New Activity
Play Matching Pairs

HIGIENE INDUSTRIAL

MEDICINA DEL TREBALL

ERGONOMIA

POLÍTICA SOCIAL

SEGURETAT EN EL TREBALL

PSICOSOCIOLOGIA

Tècnica per evitar els accidents de treball. L’objectiu és preveure els riscos d’accidents, eliminar-los en la mesura del possible i desenvolupar la protecció de danys i pèrdues.

Conjunt de mesures i mitjans que l’Estat estableix per lluitar contra els riscos professionals, i que es concreten en una acció legislativa i de control.

Conjunt de tècniques mèdiques que tenen l’objectiu de mantenir la salut del treballador. Mitjançant els reconeixements mèdics i l’educació sanitària es vol evitar l’aparició de malalties, i mitjançant el tractament o la reparació adequats es vol curar o reduir els efectes de les que ja hi són.

Estudia com es pot evitar la fatiga adaptant el treball a les característiques i limitacions anatòmiques i fisiològiques dels treballadors, per aconseguir el benestar, la seguretat i la salut, i l’augment del rendiment.

Tècnica de prevenció de les malalties professionals. La higiene industrial estudia i valora els diferents tipus de contaminants químics, físics i biològics que hi ha en els llocs de treball, per tal de preveure els trastorns o les malalties professionals que poden ocasionar als treballadors.

Ciència que estudia com es pot evitar la insatisfacció i l’estrès en el treball. Estudia i avalua les condicions que afecten el comportament del treballador i la seva interacció social en el procés de treball.