New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Een ____________________ is een oppervlakkige wonde . Ze kan bijvoorbeeld voorkomen na een ____________________ . Bij een schaafwonde is enkel de beschermende ____________________ huidlaag geschaafd . De wonde bloedt niet fel ; je ziet puntvormige bloedingen . De wonde kan vrij pijnlijk zijn . Vaak zit er ____________________ in de wonde ( bijvoorbeeld ____________________ of kleine steentjes )

Een wonde die veroorzaakt wordt door een scherp voorwerp , bijvoorbeeld een ____________________ of een glasscherf , is een ____________________ . Bij een oppervlakkige snijwonde zie je een kleine insnijding en een lichte bloeding . De wondranden zijn ____________________ afgelijnd . Diepe snijwonden bloeden hevig . Er is een diepe verwonding te zien . Een snijwonde is meestal eerder ____________________ pijnlijk .

Een steekwonde wordt veroorzaakt door een ____________________ of ____________________ voorwerp , bijvoorbeeld een ____________________ of een houtsplinter . Het heeft maar een klein zichtbaar wondje , maar de inwendige schade kan je moeilijk inschatten . ____________________ bloeden meestal maar ____________________ en zijn echt pijnlijk . Als het stekend voorwerp nog in de wonde zit , spreken we , naargelang het voorwerp en de grootte ervan , van een ____________________ of een wonde met een vreemd voorwerp .

Bijtwonden worden verooraakt door de ____________________ van een ____________________ of een ____________________ . De bloeding en de pijn zijn sterk afhankelijk van de plaats van de wonde en de intensiteit waarmee gebeten werd . Een bijtwonde houdt een hoog risico op ____________________ in .