New Activity
Play Crossword Puzzle
1 De methode voor de prijsbepaling is ...... wanneer de prijzen aangepast worden aan deze van bedrijven die gelijkaardige producten op de markt brengen.
2 Wanneer een product tegen een lage prijs op de markt wordt gebracht om zo direct een grote groep te bereiken en snel een groot marktaandeel te veroveren.
3 Soms komt de overheid tussen bij de prijsbepaling. Dit kunnen ze doen door enerzijds maximumprijzen op te leggen. Anderzijds kan er ook gewerkt worden via een .....
4 Wanneer een product tegen een hoge prijs op de markt wordt gebracht en deze prijs geleidelijk wordt verlaagd om een grotere groep te kunnen bereiken.
5 De methode op de prijs te bepalen is ...... wanneer de marktvraag het uitgangspunt vormt.
6 Wanneer hetzelfde product tegen verschillende prijzen wordt verkocht, waarbij de prijsverschillen niet gebaseerd zijn op kostenverschillen.
7 Wanneer de prijs bepaald wordt naar gelang de verkoop waarbij de kosten gelijk zijn aan de opbrengsten en er dus noch winst, noch verlies wordt gemaakt.
8 De .... van de organisatie vormen een interne factor die de prijs beïnvloedt. De prijs zal anders zijn naargelang dit winstmaximalisatie of marktleiderschap is.
9 Wanneer de prijs wordt bepaald door de opslagmethode. De opslag wordt bepaald door het gewenste rendement op het geïnvesteerde vermogen en dit bij een geschatte afzet.
10 Een hogere prijs dan deze van de concurrent, omdat het bedrijf een concurrentie voordeel heeft.
11 Wanneer bedrijven hun prijzen gaan aanpassen aan de prijzen van de concurrent/marktleider.
12 Ondernemingen zullen rekening moeten houden met mogelijke ...... op de markt. Dit kunnen ze doen door hiermee rekening te houden bij het bepalen van hun eigen prijzen.
13 Een onderdeel uit de marketing-mix dat geld opbrengt.
14 Het ...... van de onderneming is een interne factor die de prijs kan beïnvloeden. Soms is de prijs van het ene product namelijk niet los te koppelen van de prijs van het andere.
15 De ..... is een interne factor die de prijs beïnvloedt. Deze factor vormt de minimumprijs waartegen het product verkocht kan worden.
16 De ..... kan een invloed uitoefenen op de prijs. De onderneming zal namelijk moeten kijken naar de prijs die de afnemer bereid is te betalen voor een product.
15
6
3
5
2
4
8
16
9
7
1
14
11
10