New Activity
Play Matching Pairs

Verwijderen van de hersenen met een haak door de neusgaten. Waar ze niet bij kunnen, spoelen ze met medicamenten. De zijde wordt geopend met een vuurstenen mes. De gehele inhoud van de buikholte wordt verwijderd. De holte wordt grondig schoongemaakt en uitgewassen, eerst met palmwijn, dan met een oplossing van gemalen kruiden.

Het lichaam wordt in natron gelegd, helemaal bedekt. Dit voor een periode van 70 dagen, nooit langer. Natron is te vergelijken met zout. Hierdoor wordt het lichaam volledig van water/vocht onttrokken.

Het lichaam wordt opgevuld met zuivere fijngewreven mirre, cassia en elke andere welriekende stof met uitzondering van wierook. De holte wordt dichtgenaaid. De ingewanden worden goed bewaard in potten.

Het lichaam wordt aan de familie gegeven. Bij farao's werden ze in een soort van doodskisten, die vaak van goud waren gemaakt, gelegd.

Het lichaam wordt gewassen. Vervolgens wordt het lichaam van hoofd tot voeten in stroken gesneden linnen gewikkeld, die aan de onderkant met gom zijn ingesmeerd.