New Activity
Play Quiz
1. 
Wat is een termijnrekening?
A.
Een termijnrekening is hetzelfde als een spaarrekening. Het is een synoniem.
B.
Een termijnrekening is een soort van spaarrekening waarop je voor een bepaalde termijn geld vastzet. Als je het geld niet afhaalt, krijg je van je bank een dubbele getrouwheidspremie.
C.
Een termijnrekening is een rekening waarop je voor een bepaalde termijn spaargeld vastzet. Je geld is tijdens die termijn niet beschikbaar. Die termijn/looptijd kan je wel zelf op voorhand kiezen. De rentevoet die vastgelegd wordt bij het openen van een termijnrekening, blijft tot de einddatum constant.
D.
Een termijnrekening is een rekening waarop je (spaar)geld zet. Het geld dient om iets te kopen in de nabije toekomst. Voor die rekening krijg je een aparte bankkaart. Op die manier kan je veilig betalen aan de handelaar. Deze rekening is dus voor een bepaalde termijn, vandaar de naam.
2. 
Bij een termijnrekening krijg je meestal een hogere intrest dan bij een spaarrekening. De intrest is enerzijds afhankelijk van de looptijd van de termijnrekening: hoe langer die is, hoe hoger de intrest. Anderzijds ook van het belegde bedrag: hoe groter het bedrag, hoe hoger de intrest.
A.
Juist
B.
Fout
3. 
June zet een kapitaal van € 3600,00 vast op een termijnrekening van één jaar. De netto-intrest bedraagt 0,21 %. Hoeveel bracht June haar spaargeld op? Noot: Op de intrest van een termijnrekening betaal je belasting (roerend voorheffing). De bank houdt deze belasting automatisch af van je intrest. Vandaar dat de term netto-intrest wordt gebruikt.
4. 
Basel zet een kapitaal van € 2545,00 vast op een termijnrekening voor één jaar. De netto-intrest bedraagt 0,18%. Hoeveel brengt het geld op na één jaar?
5. 
Frieke zet een kapitaal van € 7500,00 vast op een termijnrekening voor één jaar. De netto-intrest bedraagt 0,19%. Na dat jaar beslist ze om het kapitaal en de netto-intrest op haar spaarrekening te zetten omdat ze het geld momenteel niet nodig heeft. Hoeveel zet Frieke op haar spaarrekening?