New Activity
Play Fill in the Blanks Game
L ? aspecte que presenta la Terra avui dia és molt diferent del que tenia originalment , fa ____________________ Ma . En el període inicial de la seva formació , era una massa ____________________ i , a mesura que el protoplaneta creixia , s ? anava escalfant .
Una part d ? aquesta calor primitiva encara es conserva al ____________________ .
Quan el protoplaneta va assolir la ____________________ definitiva , tota la matèria fosa va començar a emetre calor a ____________________ ? espai per radiació . La temperatura va anar disminuint i el planeta es va anar ____________________ lentament . Les capes més ____________________ van ser les primeres que es van solidificar .
L ? activitat ____________________ era molt intensa i s ? emetien una gran quantitat de ____________________ a l ? exterior . Aquests gasos , juntament amb els procedents del desgasament de l ? interior del planeta i les substàncies volàtils de les primeres fases de formació , van configurar la primera capa protectora de la Terra : ____________________ ? atmosfera primigènia .
Aquesta atmosfera inicial contenia enormes quantitats de diòxid de carboni i ____________________ ____________________ ? aigua . Quan la temperatura va baixar i la Terra primitiva es va anar refredant , es van condensar grans quantitats d ? aigua i es van produir les primeres ____________________ , que van començar a omplir les depressions i van formar mars i oceans . El naixement de la ____________________ és un punt d ? inflexió en l ? evolució del nostre planeta , ja que el seu origen va seguit de l ? aparició de la ____________________ .