New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Wanneer dieren van dezelfde soort met elkaar concurreren , spreken we van ____________________ concurrentie . Dieren van een verschillende soort die concurreren met elkaar is dan ____________________ concurrentie . Er zijn verschillende ____________________ waarom soortgenoten met elkaar zouden concurreren . De redenen zijn om aan ____________________ te geraken , zich kunnen ____________________ met een partner , ____________________ vinden en schuilplaats of ____________________ vinden tegen predators .

Concurrentie uit zich dikwijls in ____________________ , daarbij zal een dier een gebied afbakenen en verdedigen tegen soortgenoten . Het levert hem genoeg voedsel op om te kunnen overleven en zich te kunnen voortplanten . Concurrentie vormt een ____________________ vooer het ____________________ .

Concurrentie mag er dan wel voor zorgen dat zwakkere individuen binnen een soort minder kansen krijgt , toch zorgt het er ook voor dat de ____________________ op zich zijn kansen vergroot om te overleven .