New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Gairebé un ____________________ de la superficie de la Terra está coberta per aigua . Però la major part d'aquesta hidrosfera , el ____________________ , correspon als ____________________ i als mars , i només el ____________________ del volum total constitueix les aigües ____________________ .

S'ha de considerar que no tota l'aigua continental està al nostre abast , ja que el ____________________ és aigua que es troba a les ____________________ i ____________________ ____________________ . Es a dir , que de tota l'aigua continental , només un ____________________ correspón a les aigües ____________________ aquesta aigua constitueixi una part molt petita de l'aigua dolça , és la més accessible per a l'ésser humà .

Hi diferenciem :

Les aigües de ____________________ . Procedeixen de l'aigua de la pluja i circulen sense curs fix pels pendents .
Els ____________________ . Corrents continus d'aigua que circulen per un curs fix . Les aigües desemboquen al mar , a un llac o a un altre riu .
Els ____________________ . Grans masses d'aigua que s'acumulen en una conca .
Les aigües subterrànies : Constitueixen el 20% de les aigües continentals . Són aigües procedents de la infiltració de les aigües superficials a través dels porus i de les escletxes del sòl . Aquestes aigües s'acumulen a una certa profunditat en zones de roques o de terreny que humitegen : són els anomenats ____________________ .

A més a més cal tenir en compte que l'aigua al Planeta esá repartida de forma molt ____________________ .