New Activity
Play Fill in the Blanks Game
El temple i la religió egípcia

Els egipcis pensaven que al principi no hi havia cap cosa , tot era un ____________________ primigeni on habitava el caos . Un mur rodejava el recinte del temple i la funció que tenia era de contenció , és a dir que no passara el caos dins del temple , on estava l ? ordre que separava el lloc més sagrat pels egipcis del caos . Aquest mur ____________________ ? atovó té forma corbada que sembla les ones de l ? oceà primigeni .

El primer espai que trobem és una avinguda ____________________ davant de la porta del temple . Eren escultures d ? animals amb el cap de ____________________ que simbolitza el déu sol i que servien de protecció a la població i al temple i evitaven el caos a Egipte .

Dins del temple hi havia figures de protecció com les ____________________ amb forma de lleó que representen al déu ____________________ i quan plovia eren elles les que expulsaven l ? aigua de pluja per a evitar d ? aquesta manera l'entrada del caos .

El segon espai és la façana principal del temple , s ? anomena ____________________ i sembla l ? horitzó per on ix el sol que representava l'inici del dia , és a dir , l'inici de la vida en la terra . ____________________ ? obelisc , de la dreta és per on ix el sol i el de l'esquerra és per , on s'oculta .

La situació del mur i del piló delimiten el temple i així separen el caos de l ? ordre . Aquest espai està molt prop del riu Nil que també és portador de vida a l ? Egipte .

El tercer espai està a l ? interior del temple que és un pati obert on feien ____________________ i també on el faraó , que està divinitzat com si fóra Amon Ra , va derrotar a Apofis la serp que porta el caos a la nit .

Passem a entendre la simbologia del temple . La creació de la terra pel deu ____________________ és un turó rodejat per l ? oceà primigeni , conegut amb el nom de ____________________ .

En la creació d ? altres deus , està ____________________ la deessa del Cel ; ____________________ déu de la Terra , ____________________ deu del vent . Dos moltons representen al déu sol en forma d ? Atum qui és el creador dels déus .

L'ull d ? Amon Ra va plorar i de les seues ____________________ van eixir l ? home i la dona . Representa al falcó sagrat que va aparéixer volant i va posar - se damunt del turó primigeni que és el temple .

La lluita diària del faraó per a véncer la nit , que representa l ? obscuritat i el desordre . A més , el faraó porta el sol que representa l ? arribada d ? un dia nou .

La sala ____________________ recrea l ? ambient de l ? aiguamoll que conté el turó primigeni , per això el capitell de totes les columnes té forma de ____________________ o lotus on va aparéixer el déu Ra en forma de xiquet .

A l ? interior de la sala hipòstila ornamentada amb columnes decorades amb vegetació que simbolitza la regeneració de la vida en la terra . Les columnes són representació dels papirs que creixen a la vorera del riu Nil .

La sala hipòstila que té dues altures per a permetre que la llum del sol , és a dir , Ra entre per les finestres ____________________ per a véncer la foscor , el desordre que porta sempre la serp Apofis .

La sala hipòstila està coberta amb pedres gegants , formant un sostre ____________________ . El capitell té forma de flor de Lotus i damunt podem veure representacions del déu sol en forma de disc , bou , falcó amb el símbol de la vida .

Les columnes també poden tindre altres formes com la deessa ____________________ , la senyora d ? occident , és a dir , la senyora de la terra dels morts i representa a la lleona que s ? identifica amb l ? ull de Ra i que aniquila als seus enemics .

El cinqué espai és el lloc més sagrat on viu el déu , i on està la ____________________ solar , que segons la creença egípcia , el déu va cap a la nit amb el sol i venç a Apofis i quan al final del camí ix el sol representa el naixement d ? un nou dia .

Resum de les parts del temple :
De dreta a esquerra veiem el piló de la sala ____________________ o pati obert , després la sala hipòstila i per últim el santuari on està la imatge del déu .

Altre tipus de construcció religiosa , un ____________________ que té les mateixes parts del temple , però el piló és substitut per quatre imatges colossals del faraó deïficat com si fóra el mateix déu sol Ra .

Per últim també podem trobar altre tipus de temple anomenat funerari que té la meitat de les seues construccions dins d ? una ____________________ , però amb totes les parts del temple clàssic .