New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Fa uns dos mil vuit - cents anys ( cap al segle VIII a . C . ) va aparèixer la civilització grega . La ____________________ grega es va desenvolupar a les costes de la península ____________________ , a les illes del mar ____________________ , i a les costes de Turquia , i es va estendre per la Mediterrània .
Els grecs s'organitzaven en petits estats anomenats ____________________ . Totes les polis gregues estaven unides perquè tenien una mateixa llengua ( el grec ) , una mateixa ____________________ , una mateixa cultura . Aquesta llaç d'unió era conegut amb el nom de Hèl·lade .
Durant els segles VII i VI a . C . ____________________ era la ciutat més dominant i era governada per una ____________________ formada pels aristocràtics ( gent rica amb terres ) .
Al segle V a . C . , Atenes va passar a ser la polis més important . A ____________________ es va inventar un nou sistema de govern : la democràcia . La ____________________ consistia que tots els ciutadans podien ____________________ en el govern .
L'activitat econòmica dels grecs es basava en l'agricultura , la pesca i la ramaderia . També van comerciar per tot el mar ____________________ .