New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Identiteitsontwikkeling is een ____________________ proces . Een identiteit hebben we al vanaf onze ____________________ . Als pas geborene is onze identiteit vooral een afgeleide van onze ____________________ . We spreken dezelfde taal , we leren ons hechten op de wijze die zij het ons voordoen , we nemen hun gewoontes over ? Zodra we ouder worden , krijgt de ____________________ meer invloed op onze identiteit .

De ____________________ speelt een expliciete rol tijdens de identiteitsvorming van de mens . Wie ben ik ? Wie wil ik zijn ? Jongeren zoeken op welke manier ze in de wereld ( willen ) staan . Ze doen dit onder meer door zich in allerlei situaties te begeven en met ervaringen te experimenteren . Veeleer gaat het erom door al die heel verschillende activiteiten heen zichzelf als ____________________ te blijven voelen . Als de adolescentieontwikkeling niet verloopt zoals zou moeten , kunnen er zich ____________________ voordoen .

Maar ook na de adolescentie blijft de ____________________ belangrijk . Het is immers een blijvende zoektocht . Aan onze identiteit bouwen we ons hele leven , ze is nooit af .