New Activity
Play Quiz
1. 
El Tractat de Valençay es va signar
A.
a 1813
B.
a 1814
C.
a 1820
D.
a 1823
2. 
El Tractat de Valençay
A.
Acord signat l'11 de desembre de 1813 entre Espanya i França, pel que Napoleó reconeix a Ferran VII com a rei d'Espanya, comprometen-se va cedir els territoris ocupats pel seu exèrcit abans de la guerra de la independència. Les Corts de Cadis accediren a ratificar el tractat, perque el rei jurà la Constitució del 1812.
B.
Acord signat l'11 de novembre de 1814 entre Espanya i França, pel que Napoleó reconeix a Ferran VII com a rei d'Espanya, comprometen-se va cedir els territoris ocupats pel seu exèrcit abans de la guerra de la independència. Les Corts de Cadis es negaren a ratificar el tractat si el rei no jurava la Constitució del 1812.
C.
Acord signat l'11 de desembre de 1813 entre Espanya i França, pel que Napoleó reconeix a Ferran VII com a rei d'Espanya, comprometen-se va cedir els territoris ocupats pel seu exèrcit abans de la guerra de la independència. Les Corts de Cadis es negaren a ratificar el tractat si el rei no jurava la Constitució del 1812.
D.
Acord signat l'11 de desembre de 1820 entre Espanya i França, pel que Napoleó reconeix a Ferran VII com a rei d'Espanya, comprometen-se va cedir els territoris ocupats pel seu exèrcit abans de la guerra de la independència. Les Corts de Cadis es negaren a ratificar el tractat si el rei no jurava la Constitució del 1812.
3.  []
La tornada de Ferran VII
A.
Va suposar la continuació de l'esperit liberal marcat per la Constitució de 1814.
B.
Va suposar el retorn de l'absolutisme, és a dir la concentració de poders en la figura del monarca.
C.
Va respectar la constitució signada un any abans i per tant hi ha una continuació de l'esperit liberal.
D.
Va suposar el retorn de l'absolutisme, és a dir divisió de poders i declaració de drets ciutadans
4. 
La tornada a l'abslolutisme
A.
El govern de Ferran VII va fer front sense problema a un país destrossat per la guerra, i a les colònies que lluitaven per la seua independència
B.
L'oposició liberal aceptà de bon grau la nova situació. Però els dirigents liberals van ser detinguts, assassinats o es van exiliar.
C.
la camperonía i els militars liberals li van donar supor al règim. La situació internacional hi era favorable. Les pontències europees havien aconseguit al Congres de Viena restaurar el vell ordre arreu d'Europa i la Santa Aliança garantia la defensa del d'absolutisme.
D.
Va estar apoyada per la noblesa, el clergat. La situació internacional hi era favorable. Les pontències europees havien aconseguit al Congres de Viena restaural el vell ordre arreu d'Europa i la Santa Aliança garantia la defensa del d'absolutisme.
5.  []
El Trieni liberal
A.
Període que va de 1820 a 1823. Va començar amb el pronunciament del general Riego en Cadis, insurrecció liberal davant la qual Ferran VII, es va vorer obligat a restaurar la Constitució de 1812.
B.
Període que va de 1818 a 1823. Va començar amb el pronunciament del general Riego en Cadis, insurrecció liberal davant la qual Ferran VII, es va vorer obligat a restaurar la Constitució de 1812.
C.
Ferran VII acceptà la Constitució i les Corts ves van formar amb una majoria de diputats conservadors, que restauraren part de les reformes de Cadis
D.
Ferran VII havia acceptat el nou règim només forçat per les circumstàncies però no va recorrer al dret de veto per paralitzar cap llei.
6. 
Les lleis del Trieni Liberal.
A.
No reconoeixien cap de les aspiracións camperoles, com el repartiment de la terra i la rebaixa dels impostos.
B.
Van propiciar les aspiracions dels llauradors, convertir-se en arrendataris.
C.
Van propiciar les aspiracions dels senyors, convertin-se en propietaris.
D.
Protegien les aspiracions camperoles: repartiment de la terra i la rebaixa d'impostos.
7. 
El Trieni Liberal va finalitzar
A.
A causa de la intervenció de les potències absolutistes europees. La Santa Aliança (Prusia, Rusia, França i Anglaterra) respongué a les petición de Ferran VII.
B.
A causa de la intervenció de les potències absolutistes europees. La Santa Aliança (Prusia, Rusia, França i Austria) respongué a les petición de Ferran VII.
C.
A causa de la intervenció de les potències absolutistes europees. La Santa Aliança (Prusia, Rusia, França i Austria) respongué a les peticións del govern liberal.
D.
A causa de la intervenció de les potències absolutistes europees. La Santa Aliança (Prusia, Rusia, França i Anglaterra) respongué a les petición del govern liberal
8. 
La dècada ominosa
A.
Va començar amb l'ajuda de la Santa Aliança. L'abril de 1822, els Cent Mil Fills de San Lluís, comandats pel duc d'Angulema reposaren a FerranVII com a monarca absolut.
B.
Va començar amb l'ajuda de la Santa Aliança. L'abril de 1822, els Cent Mil Fills de San Lluís, comandats pel duc d'Angulema reposaren a FerranVII com a monarca constitucional.
C.
Va començar amb l'ajuda de la Santa Aliança. L'abril de 1823, els Cent Mil Fills de San Lluís, comandats pel duc d'Angulema reposaren a FerranVII com a monarca absolut.
D.
Va començar amb l'ajuda de la Santa Aliança. L'abril de 1823, els Cent Mil Fills de San Lluís, comandats pel duc d'Angulema reposaren a FerranVII com a monarca constitucional.
9. 
El conflicte dinàstic.
A.
El naixement de Isabel, a 1830, provocà un conflicte en la successió al tron. La llei sàlica implantada per Felip V, impedia l'accés al tron, pero Ferran VII promulgà Pragmàtica Sanció , que derogava la citada llei. Els partidaries de Carles Maria Isidre, es negaben a acceptar la nova situació.
B.
El naixement de Isabel, a 1830, provocà un conflicte en la successió al tron. La llei sàlica implantada per Felip V, impedia l'accés al tron, pero Ferran VII promulgà Pragmàtica Sanció , que derogava la citada llei. Els partidaries de Carles Maria Isidre, acceptaren la nova situació.
C.
El naixement de Isabel, a 1830, provocà un conflicte en la successió al tron. La llei sàlica implantada per Carles III,, impedia l'accés al tron, pero Ferran VII promulgà Pragmàtica Sanció , que derogava la citada llei. Els partidaries de Carles Maria Isidre, es negaben a acceptar la nova situació.
D.
El naixement de Isabel, a 1830, provocà un conflicte en la successió al tron. La Pragmàtica Sanció implantada per Felip V, impedia l'accés al tron, pero Ferran VII promulgà la Llei Sàlica, que derogava la citada llei. Els partidaries de Carles Maria Isidre, es negaben a acceptar la nova situació.
10. 
Què representa el següent gravat?
A.
El començament de la Trieni Liberal. Podem veure a Ferran VII amb el duc d'Angulema i els Cent Mils Fills de Sant Lluís i per damunts d'ells, la Santa Aliança.
B.
El començament de la Dècada ominosa. Podem veure a Ferran VII amb el duc d'Angulema i els Cent Mils Fills de Sant Lluís i per damunts d'ells, la Santa Inquisició.
C.
El retorn de l'absolutisme. Podem veure a Ferran VII amb el duc d'Angulema i els Cent Mils Fills de Sant Lluís i per damunts d'ells, la Santa Aliança.
D.
El començament de la Dècada ominosa. Podem veure a Ferran VII amb el duc d'Angulema i els Cent Mils Fills de Sant Lluís i per damunts d'ells, la Santa Aliança.