New Activity
Play Fill in the Blanks Game
De ontdekking van het vuur was een toevallige ontdekking door een ____________________ . Met vuur kunnen ze hun voedsel koken en ____________________ , zich warm houden , ____________________ hebben in het donker en zich ____________________ tegen wilde dieren .
De eerste ____________________ ontstonden rond 5000 v . C . Geleidelijk verandert de mens van een ____________________ in een ____________________ . De ____________________ wordt ____________________ en op wilde dieren ____________________ , wordt dieren temmen en ____________________ . Planten en vruchten zoeken , wordt gewassen zaaien en ____________________ .
De uitvinding van het ____________________ dateert van 3500 v . C . Voor de mens het ____________________ gebruikte , moest hij alles slepen en dragen .
De uitvinding van het ____________________ rond 3300 v . C . verandert veel . De mensen moeten nu minder afspreken en noteren alles . Men bedacht een ____________________ : eerst ____________________ daarna ____________________ .
De eerste mensen bewerken stenen tot ____________________ . Later ontdekken ze ____________________ . Vanaf 2000 v . C . kan de mens ____________________ smelten . Die grondstof komt veel meer voor en ____________________ is veel sterker dan ____________________ of tin .