New Activity
Play Fill in the Blanks Game
No existeix en el calendari litúrgic ____________________ una cita més important que la Setmana Santa . Les celebracions comencen amb el Diumenge de ____________________ , dia en què el ____________________ recorda l'entrada de Jesucrist a ____________________ muntat sobre un ____________________ . Segons ____________________ , la rebuda de ____________________ va ser amb molta alegria per tota la gent de ____________________ , que van omplir els carrers de ____________________ i ____________________ de llorer i ____________________ per donar la benvinguda al ____________________ . Per aquest motiu , a Catalunya durant el dia de Rams és tradició beneir el ____________________ i la ____________________ dels nens i nenes o les ____________________ de llorer a les esglésies .
Al llarg de la ____________________ Santa es realitzen processons amb diferents passos que recreen la mort de ____________________ i en alguns municipis és tradicional la processó dels armats pels carrers més cèntrics .
La segona jornada destacada de la Setmana Santa és Dijous ____________________ , en què es commemora el Sant ____________________ , és a dir , el darrer sopar de Jesús amb els seus ____________________ . Abans era tradició fer ____________________ durant tot el dia i no sortir de casa , ja que era considerat el dia del silenci .
L'endemà , ____________________ Sant commemora la mort de Jesucrist a la ____________________ . Es tracta del dia de més ____________________ de tota la Setmana Santa . El Divendres Sant era un dia carregat de ____________________ , en el qual tradicionalment no es podia ____________________ , portava sort donar ____________________ als pobres i es podia ____________________ el futur . Moltes cases catalanes segueixen la tradició de no menjar ____________________ durant el Divendres Sant , en record i homenatge de la mort de Crist .
El Diumenge de Pasqua o de ____________________ recorda la ____________________ de Jesús , de forma que és la celebració més important del Cristianisme ? tot i que el Nadal s'ha convertit en l'esdeveniment més festejat del calendari cristià .
La festa de la resurrecció comença el Diumenge de Pasqua i s'allarga durant ____________________ dies , i al mateix temps enceta el Temps de Pasqua , el cicle de 50 ____________________ que marca el període del retorn de la ____________________ i de ____________________ , que finalitza amb la Pasqua ____________________ ( o Pentecosta ) .