New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Vlaanderen heeft in het verleden veel geld geïnvesteerd in het ____________________ onderwijs . Daardoor is de ____________________ van het onderwijs er groot . Vandaag gelooft men echter niet meer dat buitengewoon onderwijs de beste oplossing is voor kinderen met een beperking . Men gelooft in ____________________ . Daarom schreef men het M - decreet . De 'M' staat voor ____________________ , wat betekent dat we anders moeten kijken naar kinderen met een beperking in het onderwijs . De 'M' staat ook voor ____________________ voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften .
Volgens het M - decreet , moeten alle kinderen eerst terecht kunnen in het ____________________ onderwijs . Alle kinderen hebben dus het ____________________ om zich in te schrijven in een gewone school . Elke school moet ____________________ ____________________ voorzien voor leerlingen die het moeilijk hebben om te volgen . Dat betekent dat ze ____________________ veranderingen moeten aanbrengen in de leerstof , in de werkvormen of in de evaluaties .
Een redelijke aanpassing moet altijd op maat van het ____________________ gemaakt worden . Een goede redelijke aanpassing , kan ook op andere leerlingen een ____________________ impact hebben . Het is niet eenvoudig om redelijke aanpassingen te maken . Een school kan hiervoor ____________________ krijgen .
Pas wanneer blijkt dat de redelijke aanpassingen niet voldoende helpen , kan een kind overstappen naar het ____________________ onderwijs . In dit buitengewoon onderwijs werd een nieuw type georganiseerd , nl Type 9 voor kinderen met ____________________ .