New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Ook ____________________ steden worden in ons land druk bezocht door ééndagstoeristen . Ze bezitten niet alleen een grote verscheidenheid aan ____________________ gebouwen , monumenten en musea , maar bieden de bezoekers ook talrijke aantrekkelijke winkelcentra met leuke etalages , gezellige cafés met aangename terrasjes en allerlei restaurantjes . Onze ____________________ ____________________ steden zijn Brussel , Gent , Brugge , Luik , Antwerpen , Leuven , Doornik , Mechelen en Tongeren .
Naast het ééndagstoerisme , waarbij de toerist niet overnacht , is er ook het ____________________ . Trek je er op uit en overnacht je 1 tot 3 opeenvolgende keren buiten je woonplaats , dan noem je dat een ____________________ ____________________ . Dikwijls vallen korte verblijven samen met een ( verlengd ) weekend ( bijvoorbeeld Pinksteren ) . Je hoort dan ook wel over ____________________ spreken . Echt met ____________________ ben je als je meer dan 3 opeenvolgende nachten buiten je woonplaats slaapt .
De voorbije jaren is het verblijfstoerisme in ons land sterk toegenomen . De belangrijkste ____________________ zijn : de kust , Condroz en de Ardennen , de Kempen en de kunsthistorische steden .