New Activity
Play Fill in the Blanks Game
L'Au Fènix , com el coneixien els grecs , és ____________________ au mitològica de la mida d'un àguila , de ____________________ vermell , ataronjat i groc incandescent , de fort bec i urpes . ____________________ tractava d'una au fabulosa que es consumia per ____________________ del foc cada 500 anys , i una nova i ____________________ sorgia de les seves cendres . Segons alguns mites , vivia ____________________ una regió que comprenia la zona de l'Orient ____________________ i l'Índia , arribant fins a Egipte , al nord ____________________ .

Segons la llegenda cristianitzada , l'au Fènix vivia al Jardí del ____________________ , i niava en un roser . Quan Adam i Eva ____________________ ser expulsats , de l'espasa de l'àngel que els va bandejar va ____________________ una espurna que va encendre el niu del Fènix , fent que cremessin aquest i el seu ____________________ . Per ser l'única bèstia que s'havia negat a provar la ____________________ del paradís , se li van concedir diversos dons , sent el més destacat la ____________________ a través de la capacitat de renéixer de les seves ____________________ .

Quan li arribava l'hora de morir , feia un niu d'espècies i herbes ____________________ , posava un únic ou , que covava durant tres dies , i al tercer dia ____________________ . El Fénix es cremava per complet i , en reduir a cendres , ressorgia de l'ou la mateixa au ____________________ , sempre única i eterna . Això passava cada ____________________ - cents anys .
Per Sant Ambròs , l'au Fènix mor ____________________ pel Sol , convertida en cendres de les que reneix , després de cremar el seu cos , com un petit ____________________ sense membres , un cuc molt blanc que creix i s'allotja dins d'un ou ____________________ , com si fos una eruga que es torna papallona , ? ? fins que deixant de ser implume es transforma en un ____________________ celeste que solca el firmament estrellat .