New Activity
Play Fill in the Blanks Game
De spieren zijn als volgt opgebouwd . Spiervezels bundelen zich tot een spierbundel . Verschillende ____________________ vormen een ____________________ . Tussen de spierbundels in liggen de ____________________ . De spier zelf is gehuld in een stevig ____________________ . Het bindweefselvlies noemt men fascie en komt bij de ____________________ bij elkaar en loopt door naar het ____________________ . Een pees is het uiteinde van een ____________________ .
Dwarsgestreept spierweefsel komt tot actie onder invloed van onze ____________________ . ( is willekeurig ; bijvoorbeeld beenspieren en kniebuigingen maken )
Glad spierweefsel is ____________________ , komt ____________________ tot actie onder invloed van onze wil en is ____________________ .
( we hebben er geen invloed op , dit komt voor in o . a . de maag , bloedvaten , darmen , longen en blaas )
Hartspierweefsel is een combinatie van dwars - en glad spierweefsel .
Tegenwerkende spieren zijn ____________________ , samen maken zij een beweging mogelijk . Een voorbeeld hiervan zijn de biceps en de ____________________ .
Er zijn ook samenwerkende spieren . Spieren die , als ze samentrekken , ongeveer hetzelfde
bereiken , elkaars werking ____________________ . Bijv . schouder .
De spieren van de armen en de benen noemt men de ____________________ .
Als een spier weinig gebruikt wordt neemt deze in ____________________ af . Dit noemt men ____________________ .
Spierhypertrofie is het in ____________________ en ____________________ toenemen van een spier . Dit zie je bijvoorbeeld bij bodybuilding .
Een contractuur is een ____________________ van een gewricht . Dit is samen met ____________________ een van de ____________________ bij bedrust .