New Activity
Play Crossword Puzzle
1 Cadascuna de les àrees de secció triangular de la medul·la renal, en nombre de 8 a 18, separades entre elles per les columnes de Bertin.
2 Cadascuna de les petites subdivisions de la pelvis renal que, en nombre variable, separen les piràmides.
3 Estructura tubular del ronyó que recull l'orina procedent de diversos túbuls contorts distals, és a dir, de diversos nefrons, que conflueix amb altres tubs col·lectors i desemboca finalment en la papil·la renal amb la denominació de conducte papil·lar de Bellini.
4 Cadascun dels cabdells capil·lars voltats d'una càpsula epitelial (de Bowman) que, continuats pel túbul urinífer, constitueixen el nefró, o unitat funcional del ronyó.
5 Venes i artèries que voregen la unió cortimedul·lar.
6 Capa de teixit connectiu que cobreix externament els ronyons.
7 Àpex de cadascuna de les piràmides renals, projectat en el calze menor.
8 Part més interna del parènquima renal, constituïda principalment per elements col·lectors i les nanses de Henle, que forma les piràmides renals.
9 Unitat anatòmica i funcional del ronyó constituïda pel glomèrul, o corpuscle de Malpighi, i pel túbul renal.
10 Conducte cilíndric, estret, parió, d'uns 27 cm de llargada pel qual circula l'orina que va del ronyó a la bufeta.
11 Capa externa del ronyó formada per una substància que conté els corpuscles de Malpighi, els túbuls proximals i els túbuls contorts distals.
12 Receptacle format per la reunió dels calzes renals, situats en el si del ronyó, que s'estreny gradualment en forma d'embut i es continua amb l'urèter.
13 Cadascun dels extrems suoerior i inferior del ronyó.
13
2
12
7
3
1
4
8
5
10
11
9