New Activity
Play Fill in the Blanks Game
De directe toediening van dystrofine door injectie in de spieren of bloedbaan is niet mogelijk ____________________ ____________________ de grootte van het dystrofine - molecule : het kan niet door het celmembraan . ____________________ orale toediening is geen optie , aangezien de proteïne tijdens de vertering volledig vernietigd wordt .

Er zijn ____________________ ____________________ mogelijkheden om DMD te behandelen . ____________________ ____________________ kan men zich louter op de symptomen toespitsen , wat tot nu toe vooral het actiedomein van de farmaceutische behandelingen was . ____________________ ____________________ ____________________ is het verhogen van de concentratie dystrofine in de spiercel en dat kan met behulp van celtherapie of gentherapie .

Hoewel het al langer dan tien jaar bekend is dat utrofine en dystrofine complementair zijn , werd sindsdien weinig vooruitgang geboekt in concrete toepassingen van deze ontdekking . ____________________ ____________________ ____________________ ____________________ ____________________ twee problemen : ____________________ werd er nog altijd geen gemakkelijke manier gevonden om utrofine aan alle spiercellen toe te dienen , ____________________ ontbreekt de kennis om spiercellen ertoe aan te zetten om zelf meer utrofine te produceren . Het is ____________________ helemaal niet zeker dat deze strategie tot een klinisch toepasbare therapie zal leiden .