New Activity
Play Fill in the Blanks Game
" Cap al segle ____________________ a . C . , el món ____________________ es va estendre per totes les illes i terres que envoltaven el mar ____________________ i van conformar ____________________ . Els seus ____________________ es sentien particips d´una mateixa ____________________ perquè compartien la ____________________ , la religió . . . A més a més els ____________________ vivien en ciutats Estat ( ____________________ ) , que s´organitzaven segons diferents formes de govern ( ____________________ , oligarquia i ____________________ ) .
Per altra banda , derrotats els ____________________ a les guerres ____________________ ( ____________________ - 449 ____________________ . C . ) , Atenes va iniciar el seu període d´esplendor . A aquesta època ____________________ va fundar la Lliga de ____________________ , que va ____________________ diverses ciutats sota el seu comandaments .
Esparta , una ciutat governada per ____________________ i molt ____________________ , va recelar del poder dÁtenes i va propiciar la unió de ____________________ ciutats ( Lliga del ____________________ ) . Les guerres del Peloponés van posar fi a l`època d´esplendir de les polis .
Macedònia , un regne del nord de la Peninsula balcànica , va aprofitar la feblesa de les polis i va conquerir l´Hel·lade . Més endavant , ____________________ el Gran va construir l´imperi més gran de ____________________ .
Amb la mort d´Alexandre , el seu ____________________ es va dividir en regnes independents o també coneguts com regnes ____________________ .