New Activity
Play Fill in the Blanks Game
§7 . 3 : Talas raast over Japan
Japan wordt vaak getroffen door ____________________ , in Azië worden deze ook wel tyfoon genoemd .
In 2011 vond er een orkaan plaats in Oost - Azië , waar ook ____________________ ligt . De stormschade van de natuurramp was enorm . De meeste slachtoffers vielen door ____________________ . Die vernielen alles op weg naar beneden . De grond gaat schuiven , omdat deze door regenval is doorweekt .

De hoge windsnelheid , ingedeeld volgens de ____________________ , in vijf orkaanklassen . De schaal begint waar de schaal van ____________________ stopt .

In arme landen is weinig geld voor goede huizen en dijken , daarom veroorzaken orkanen daar veel meer slachtoffers . Er is ook geen geld voor een ____________________ . De overheid is dan ook niet in staat om mensen op tijd te ____________________ .

§7 . 4 : Omgaan met rampen
De volgende voortekenen kunnen leiden tot een vulkaanuitbarsting : stijging van magma veroorzaakt aardbevingen , opwarming van de omgeving en uitzetting van de vulkaan . De vulkaan stoot meer zwavel uit en maakt bepaalde geluiden .

Het Hazard management , ook wel ____________________ , is een beleid om schade bij natuurrampen te voorkomen . Het bestaat uit drie delen : aanleg van ____________________ , bouwtechnische maatregelen en rampenplannen .

Hoe kun je een aardbeving voorspellen ? ____________________ maken kaarten van gebieden met daarop de kans op aardbevingen . Door hier naar te kijken kunnen er maatregelen genomen worden . Er kan een evacuatieplan gemaakt worden en gebouwen en leidingen worden ____________________ gemaakt .

Hoe kun je een tsunami voorspellen ? Als er een ____________________ is slaat het waarschuwingssysteem alarm . Mensen kunnen dan evacueren uit het bedreigde gebied .

Hoe voorspel je een tyfoon ? Weerkundigen kunnen met behulp van ____________________ het ontstaan zien van een tyfoon / orkaan . Ze proberen daarna te voorspellen welke richting deze tyfoon op zal gaan , maar dit is erg lastig waardoor mensen niet altijd op tijd kunnen evacueren .