New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Geen ____________________ is het beste . Het vervuilt niet , en het kost geen geld . Dit noemen we ____________________ omgaan met afval .
Hergebruiken is iets opnieuw gebruiken voordat je het in de vuilnisbak gooit . Soms moet je het voorwerp ____________________ voor je het opnieuw kan gebruiken .
Veel afvalstoffen bevatten ____________________ die geselecteerd ingezameld worden en opnieuw gebruikt kunnen worden .
Als we ons afval sorteren , kunnen we de grondstoffen opnieuw in omloop brengen / het laten gebruiken , dit noemen we ____________________ . We denken dus niet rechtlijnig maar in een ____________________ .
In een verbrandingsinstallatie wordt het afval bij een zeer hoge temperatuur verbrand . De gassen worden gezuiverd en de vrijgekomen energie wordt gerecupereerd : de stoom wordt omgezet in ____________________ . Verbranden moeten we zoveel mogelijk ____________________ , alsook het afval storten . Je afval mag je niet zomaar overal storten , op ____________________ staan boetes . Kan je je eigen afval niet recycleren , hergebruiken , of sorteren voor de ophaaldienst ? Breng het dan naar de ____________________ . Zij voldoen aan de wettelijke voorwaarden om het afval te verwerken , verder te recycleren , . . .