New Activity
Play Matching Pairs

Het heilig boek van de christenen

letterlijk: deurpost in het Hebreeuws) is een tekstkokertje dat volgens traditioneel Joods gebruik op deurposten wordt aangebracht. Het bevat de hieronder vermelde teksten uit Deuteronomium (Dewariem). Bij het aanbrengen ("aanslaan") van de mezoeza wordt de volgende zegen uitgesproken: Baruch atah adonai eloheinu melech ha'olam asher kid'shanu b'mitzvotav v'tzivanu likbo'a m'zuzah. Gezegend zijt gij Heer onze God, Koning van het heelal, die ons heiligde met zijn mitzvot (613 geboden en verboden uit de Thora) en ons de mezoeza op de deurposten liet schrijven.

een Christelijk symbool voor verzoening en vrede. binnen de Christelijke kerk een teken van reinheid en vrede verwijst het naar de Heilige Geest (Lucas 3,22)

Ook de De Western wall genoemd. Is volgens de overleveringen een overblijfsel van de Tempel die door koning Salomo is gebouwd. Voor Joden een heilige plaats. Op de Sabbat is hier een groot aantal Joden uit de hele wereld aanwezig om te bidden, gedenken en hun geloof te belijden.

De belangrijkste (5) belangrijkste pilaren in de islam.

Het heilig boek van de moslims

Ichthus (Oudgrieks: ἰχθύς - "vis") is van oorsprong een Oudgrieks woord dat in het christendom een symbolische waarde heeft gekregen. In de letters van dit woord zagen de vroege christenen de kern van de Bijbelse boodschap, het is voor christenen een belangrijke afkorting.

het bekendste symbool van het jodendom. Het is gebruikt in de vlag van de staat Israël en het dient ook als teken voor de Magen David Adom, het joodse "Rode Kruis". Joden spreken van het Schild van David, Magen David in het Hebreeuws