New Activity
Play Fill in the Blanks Game
L'edat ____________________ és el període històric que va del segle ____________________ al segle ____________________ . Comprèn des de la caiguda de l'Imperi romà l'any 476 fins al ____________________ , que s'iniciarà l'anomenada edat moderna .
La societat medieval estava organitzada en tres ____________________ : la noblesa , el clergat i el baix poble .
L'Esglèsia va emprendre una tasca integradora de la litúrgia i de la música que s'hi emprava . L'any ____________________ , el papa ____________________ I va ordenar que es ____________________ els cants i himnes cristians , que foren utilitzats en la litúrgia de l'Esglèsia catòlica . Aquests cants s'anomenen ____________________ .
A partir de l'any 1000 , les ciutats van anar prosperant i va sorgir - hi una nova classe social : la ____________________ . En algunes d'aquestes ciutats es van crear les primeres ____________________ ; n'és un exemple la de Salamanca , fundada l'any 1220 .
En els últims tres segles de l'edat mitjana va aparèixer l'estil ____________________ . És l'era de les grans ____________________ , com la de Notre - Dame de París . L'esglèsia també va erigir nombrosos monestirs per tot Europa , com el de ____________________ , fundat per l'abat Oliba l'any 1025 .
Als ____________________ es va conservar una bona part del nostre llegat cultural i es van copiar i traduir al ____________________ manuscrits grecs i àrabs molt valuosos .
La música ____________________ medieval era exclusivament vocal , però no tan sols es cantava en esglèsies i monestirs , sinó també a les corts i els pobles .
En la música ____________________ , els temes de les cançons eren molt variats : hi havia les ____________________ , en les quals s'exaltava la dama ; les ____________________ , en els quals lloaven l'esperit cavalleresc , i les cançons de ____________________ , en les quals es relataven les accions dels herois populars .
Els divulgadors de les cançons no eren els ____________________ , sinó els ____________________ , uns artistes de l'entreteniment que anaven de poble en poble cantant , tocant i divertint un públic que no sabia llegir .
La música ____________________ també hi tenia cabuda , i animava les danses tant en palaus com en festes i celebracions populars .