New Activity
Play Fill in the Blanks Game
A görög táborban dögvész pusztít , mert ____________________ , a sereg f ? vezére megsértette Apollónt , mivel nem adta vissza papjának , a trójai Khrüszésznek a lányát ( Krüszeisz ) , akit hadizsákmányként ágyasává tett . A jós tanácsára a lány visszakerül apjához , de kárpótlásul Agamemnón elveszi ____________________ rabn ? jét , Bríszéiszt .
A sértett Akhilleusz visszavonul a harctól , és arra kéri anyját , ____________________ istenn ? t , hogy kérje ____________________ segítségét abban , hogy mindaddig szenvedjenek vereséget a görögök a ____________________ , ameddig Agamemnón ki nem engeszteli ? t . Hamarosan a trójaiak kerülnek fölénybe . Agamemnón engesztel ? követséget küld Akhilleuszhoz , de a sértett h ? s visszautasítja a megígért kárpótlást .
A válságos helyzetre való tekintettel hozzájárul ahhoz , hogy fegyvereiben legjobb barátja , ____________________ szálljon harcba . A csata során ____________________ , Priamosz király fia megöli Patrokloszt , fegyverét elveszi , holttestét meggyalázza . ____________________ a barátja elvesztése okozott fájdalom és harag készteti arra , hogy kibéküljön Agamemnónnal , és újra harcba álljon . Anyja ____________________ kovácsistennel készíttet számára új fegyverzetet . Akhilleusz megöli Hektórt , meggyalázott holttestét azonban isteni sugallatra visszaadja ____________________ . Az eposz a trójai h ? s temetésével végz ? dik .