New Activity
Play Matching Pairs

Gedifferentieerd evalueren

Breed evalueren

Competentiegericht evalueren

Formatieve evaluatie

Procesevaluatie

Feedback

Summatieve evaluatie

Productevaluatie

Een evaluatievorm die kijkt naar de manier waarop leerlingen de doelstellingen nastreven.

Informatie terugkoppelen aan leerlingen over hun leerproces, leerhouding of leertaak. Feedback gaat samen met feed-up, dit verwijst naar de doelen die een leerling moeten bereiken en feedforward, welke stappen moet een leerling nog zetten om een doel te bereiken.

De evaluatie van kennis, vaardigheden en attitudes. Kennis, vaardigheden en attitudes worden niet los van elkaar geëvalueerd maar in hun onderlinge samenhang.

Een evaluatievorm die nagaat of de gestelde doelstellingen bereikt zijn door de leerlingen. Productevaluatie beoordeelt de leerresultaten.

Evaluatie waar men een totaalbeeld krijgt van de leerling en waarbij de talenten mee opgenomen worden in het oordeel. Er wordt geëvalueerd vanuit verschillende invalshoeken, gemeten met verschillende instrumenten en in verschillende contexten geobserveerd. om een juiste beeld te krijgen van de mogelijkheden van de leerling.

Een tussentijdse evaluatievorm waarbij leerkrachten in kaart brengen welke kennis en vaardigheden leerlingen reeds verworven hebben en leerlingen informeert hoe ze verder tot leren kunnen komen. (Evalueren om te leren)

Een wijze van evalueren die het leren van elke leerling optimaliseert. Een evaluatievorm die rekening houdt met de verschillen tussen leerlingen.

Een afsluitende evaluatievorm die plaatsvindt aan het einde van het leerproces waarbij de leerkracht tot een eindoordeel wil komen. (Evalueren van het leren)