New Activity
Play Matching Pairs

Nigel behoort tot de Turkse gemeenschap. Binnen deze patriarchale cultuur speelt de man een heel grote rol. Bij het opvoeden van zijn dochters zal hij dan ook elke beslissing nemen voor hen. Zijn zonen daarentegen mogen helpen bij het maken van een beslissing.

Nele is iemand die houdt van veel structuur en duidelijkheid. Bij het opvoeden van haar kinderen zal ze dan ook veel belang hechten aan orde en regels.

Tom behoort tot een vriendengroep waarin veel belang wordt gehecht aan openheid en communicatie. Bij het opvoeden van zijn kinderen trekt hij deze lijn door.

Linda is arm en moet elke dag vechten om eten te zoeken voor haar drie kinderen. Het helpen bij huiswerk, het aanbieden van troost, … zijn geen prioriteiten voor Linda. Ze voelt zich een goede moeder wanneer haar kinderen elke avond eten hebben en wanneer ze de nacht droog kunnen doorbrengen.

Mark is heel religieus opgevoed door zijn ouders. Hij vond dit een goede manier van opvoeden dus hij volgt hun voorbeeld en voedt zijn kinderen ook religieus op.

Maatschappelijke omgeving

Culturele omgeving

Eigen opvoeding

Persoonlijkheid

Sociaal netwerk